Weerstand

Elektrische weerstand is volgens Wikipedia de eigenschap van stoffen en materialen om de doorgang van elektrische stroom te bemoeilijken.

En dat is ook precies wat er gebeurt, wanneer je in jezelf weerstand ervaart. Je energie wordt gehinderd om van de ene naar de andere plaats te gaan. Gevolg is dat je blokkeert, stagneert, je doet iets niet waarvan je eigenlijk weet dat je het zou moeten doen. Weet je nog vroeger, toen je je voet op de tuinslang zette, zodat er plotseling geen water meer uitkwam? Toen je je voet weer weghaalde, stroomde het water weer lekker door.

Let vandaag eens op wanneer je weerstand ervaart (heb je bijvoorbeeld geen zin in een bepaalde taak die je moet doen) en haal dan eens “je voet van de tuinslang”….. door te ontspannen (adem naar je buik), geef het ruimte, laat je energie weer stromen en doe de taak.

Weerstanden kunnen ook op onbewust niveau aanwezig zijn. Deze kunnen we opsporen en opheffen met behulp van spiertesten.  Boek een sessie via het contactformulier.